Förut var Gud och religion något jag höll mig ifrån, jag trodde det gjorde mer skada i världen än nytta. Nu är jag inte så säker längre. Ja, religion kan ofta vara grunden till konflikter men det är inte själva tron i sig som är problemet. Men vad är religion?

Jag har nyligen sett en serie på Netflix med Morgan Freeman som heter Jakten på Gud som ställer frågor som är mycket intressanta. Han reser runt och träffar människor från olika religioner för att höra deras version av skapelsehistorier, vem gud är, var gud finns, vad som händer efter döden med mera.

När jag såg den så tänkte jag på hur lika alla religioner egentligen är, lite olika tolkningar på i grunden samma sak. Olika namn, olika ritualer, olika traditioner. Och jag har kommit till den slutsatsen på senare tid, att det finns så mycket att hämta från alla religioner.

Välj det du tror på men var inte rädd att ändra dig när ditt liv vecklar ut sig. Det är en resa värd att utforska och prova nya stigar på.

Vad tror du på?


1 kommentar

Andreas Andersson · 16 juli, 2020 kl. 21:05

Ja, håller verkligen med om att religion är där för att berika och för att belysa vackra, såväl som obekväma sanningar. Sedan finns det tyvärr människor som vill ha makten över andra människor, genom att tvinga på dem ett levnadssätt eller ritualer, och dömmer människor, fast de inte kan förklara varför de gör det? Jag såg också dokumentären ”Jakten på gud”, gillade den mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.