Detta året har jag och flera andra märkt att det är väldigt mycket bär och andra frön på träd och buskar. Som att de producerar mer än vanligt, ett överflöd. Varför just detta året?

Jag har hört teorier om att det beror på torkan förra året, att naturen vill göra vad den kan för att överleva och sätta fler frön i marken. Som ett desperat försök att sprida sin avkomma, ju fler frön som sätts, desto fler överlever. Men det känns som det gamla sättet att tänka, ”starkast överlever”. Senare studier visar att det inte är riktigt så.

rönnbär i överflöd

Kanske det istället är så att naturen vill visa oss att vi lever i ett överflöd och om vi bara litar på henne så kommer hon ta hand om oss. Så kan vi ta hand om henne genom att ge tillbaka istället för att bara ta. Vi är del av naturen och naturen en del av oss, vi är sammankopplade med planeten vi bor på. Som en del av helheten. Kan det vara så att den inneboende intelligensen i Gaia vill visa oss vad vi kan ha? Överflöd!

Kategorier: Allmänt

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.