I mina kretsar har det varit en del snack om 5G men jag har förstått att det inte riktigt kommit till den stora allmänhetens bekymmer ännu. Personligen är jag orolig, även om jag inte är direkt insatt i ämnet rent faktamässigt. Men varför är vi inte oroliga i stort?

Master med massor av teknologi.

Anledningen för min oro är i strålningen. Det finns bevis på att strålning orsakar cancer, men det är bara en liten del av problemet. Det stör också fåglar, pollinatörer och andra varelser på vår planet. Vilket i längden orsakar störningar i den naturliga balansen och planetens hälsa. Detta kan jag känna att jag vet utan att veta mer om ämnet. Strålning är skadligt, 5G innebär mer strålning.

Två bin surrar runt lavendel.

Dels kommer det innebära fler saker som är uppkopplade, det kallas för ”the internet of things”. Det är alltså utformat för våra ”smarta” apparater, så antalet enheter som sänder och tar emot kommer öka om vi ger oss in i det träsket. Och även om vi inte kan säga exakt hur skadligt det är borde vi göra detta med stor försiktighet då riskerna är stora.

Men varför reagerar vi inte då? Vi har blivit beroende av våra smarta enheter, att ständigt vara uppkopplade, nåbara. Enheterna och applikationerna är utformade för att vi ska bli beroende så det är inget konstigt att vi är beroende och inget att skämmas över. Däremot behöver vi bli medvetna om det så vi kan göra en förändring. Men vi bedövas av alla medier, likes och vårt dåliga mående.

Dessutom är det alldeles säkert mycket pengar bakom, lobbyister arbetar för att inget ska sätta käppar i hjulet för de stora telekombolagen som satsat massor redan. Och när det är stora industrier bakom vågar inte heller politikerna säga ifrån.

Hur känner du inför strålning och 5G? Kommentera gärna!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.