Låt oss älska vår Moder, hon som ger oss liv i överflöd. Moder Jord, Gaia, Pachamama. Låt oss tänka att liv skapar liv, så ju mer levande vår planet är desto mer liv kan här finnas. Låt oss skapa förutsättningarna för liv tillsammans med jorden.

Idag blåser det väldigt mycket ute och luften fylls av små frön som lossnar från träden. De är överallt. Längs med trottoarkanterna, i gräset, i håret, i köket och högt uppe i luften. Det är som att just idag skulle det blåsa, just idag skulle träden släppa ifrån sig fröna. Som att de visste, som en intelligens som genomsyrar allt liv skapar detta levande komplexa system vi kallar jorden. Gaia är en levande organism, som vi är en del utav.

Jag kom att tänka på det överflöd som skapas i naturen. Träden släpper långt mycket mer frön än den hade behövt för att föröka sig, de kommer till nytta på andra sätt också. Den näring träden tagit upp ur marken har nu möjlighet att färdas kilometervis och om inte milvis bort. De hjälper alltså till att gödsla vår omgivning. Likadant med ekarna och deras ollon. De blir till mat till smådjuren och ekorrarna som glömmer bort sina gömmen hjälper till att sprida både generna och näringsämnena. Allt har en funktion, eller rättare sagt många funktioner.

Allt liv finns till av en anledning, precis som du och jag. Låt oss vara en del av detta överflöd, låt oss leva ut våra liv i denna vackra värld. Du är en del av något stort!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.