Häromdagen var jag ute och dumpstrade igen (läs mer om vad dumpstring är), känns som det var ett tag sen så det var roligt. Tack för att jag fick följa med! Denna gång hittade vi en massa chili och det är ju ingenting man äter en massor av på en gång så, då får man lagra den.

Ett bra sätt att lagra mat är att syra den, så nu tänkte jag testa det. Göra min egen chilisås! Så inom några veckor ska den va klar och då kommer jag publicera resultatet här på bloggen (påminn mig om jag glömmer). Den innehåller chili, vitlök och ramslök. Både chilin och vitlöken är dumpstrade, ramslöken är viltplockad. Det jag tillsatt mer är vatten och salt, salt har jag köpt och vattnet är kommunalt. Så, väldigt kostnadsfri chilisås blir det.

Mmmmm

Titta på min förra video om dumpstring där jag berättar mer om vad man kan göra med det man hittar, just för att lagra det jag hittar. Banan, gurka med mera. Enjoy!


2 kommentarer

Pia · 15 april, 2019 kl. 19:46

Klar till mors dag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.