Under många år gnällde jag på vintern, snön, mörkret, kylan och framförallt att det alltid blev så blött allting. En vinter i södra Sverige består mest av slask som gör fötterna blöta, en ruggig kyla som går rakt in i märgen och många omgångar snö. Det har fått mig att tycka mindre om vintern.

Men hela mitt liv har tagit en vändning, eller framförallt min syn på livet och världen runt om mig. Vintern är idag så mycket vackrare än vad den var häromåret, även i verkligheten. Har alltid tyckt om vintern, på bild. För det är vackert. Men nu har jag även börjat uppskatta att faktiskt vara i den och det känns fantastiskt.

Vill du veta hemligheten? Närvaro. Att leva i nuet, acceptera det som är, ta emot det med tacksamhet. För det är nu man ska leva, om du inte lever nu så lever du aldrig. Jo, jag älskar sommaren med dess värme och jag längtar även dit. Men ändå finns det inget bättre i livet än just NU.

Så hitta övningar på att vara i nuet, börja meditera, yoga eller andra andningsövningar. Bli medveten om dig själv och ditt inre. Börja med guidade meditationer om du känner för det, Tillsammanspodden har t.ex. i varje avsnitt.

Vad är ditt bästa tips på hur man kan leva nu? Kommentera gärna.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.