Har du någon gång tittat tillbaka på ditt liv och tänkt ”varför gjorde jag så”? Kanske känner du också till det välkända uttrycket ”med facit i hand” som ofta används när man kommer på att det kunde gjorts annorlunda. Det är inte ovanligt att vi bestraffar oss själva med negativa tankar om sånt som redan har hänt. Men hjälper det?

mörrumsån december lågt vatten
Vatten under bron

Jag kan berätta för dig att det som har hänt, det har hänt och du kan inte göra någonting åt det längre. Jag vet också att du gjorde så gott du kunde i den situationen, med tanke på de förutsättningar och den kunskap du hade då. Så att fasta i tankarna om att du kunde gjort annorlunda gör dig inget gott. Ta med dig det du lärde dig in i framtiden och ta det med dig in i andra situationer där du istället kan påverka, sånt som händer nu.

Så istället för att grotta ner dig i det förflutna, lev nu. Det gamla är en del av dina kunskaper, dina erfarenheter, sånt du har med dig in i varje situation. Se till att använda det klokt. Jag vet du gör så gott du kan!

Hakuna Matata


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.